Monday, July 2, 2012

Notis Penting


alhamdulillah....
rai sempat membuat blog baru untuk anda semua =)
tujuan blog ini dibuat untuk memudahkan anda semua...
boleh lihat di atas sekali belah kanan....
terdapat plan pemakanan herbalife, cara2 menyediakan dan plan berpuasa dengan herbalife..
harap dapat membantu anda semua....

Jika anda ada sebarang pertanyaan:
hubungi rai:


email:raihannavanilla@yahoo.com
no phone: whatsapp/ +79688613101



Mulai 3 july 2012...
rai akan berada di luar kawasan Moscow...
jadi rai sangat2 berharap..
rai masih dapat online dan berhubung dengan anda semua...

Misal kata..
ada benda urgent yang anda ingin bertanyakan..


tetapi rai tak dapat online dan reply pertanyaan anda...
anda bolehla merujuk kepada partner rai:

Effa Fazrina Asshaari
facebook: http://www.facebook.com/effafazrina.ashaari
No phone/whatsapp/sms/call: 019-367 2849


Nur Izrin Bte Mahyon
Facebook: http://www.facebook.com/yvonne.rosenblum
no phone/whatsapp/sms/call: 019-7769400

Nor Faezah Azizan
facebook:http://www.facebook.com/missaifa.auni
no phone/sms/call : 013-3515171


dan kepada sesiapa yang masih belum menerima produk yang anda order,
jangan risau...
sebenarnya produk anda di dalam proses penghantaran dan pos...
insyallah mesti akan sampai dalam minggu nie okies =)


sebelum anda mencuba produk herbalife:

sila ambil ukuran

1) Berat(ambil masa awal2 bangun pagi)
2) tinggi
3)Ukur lilit dada,pinggang dan punggung
4)Ukur lilit lengan,peha dan betis

dan emailkan kepada rai untuk rekod rai yea:

raihannavanilla@yahoo.com


terima kasih...
selamat mencuba herbalife =)


Plan pemakanan HERBALIFE


Plan diet dengan herbalife:

apa yang perlu and buat setiap hari??

mudah sahaja..
ikut sahaja cara yang ditetapkan...



BREAKFAST

1.Bangun pepagi pastikan terus minum herbal aloe 400 ml.

Bagi cuci perut dan usus.

2.Minum thermogenic tea 400ml

3.Minum shake 400 ml

4.Ketiga2 ni wajib dibuat.jangan skip. Tapi bukan sekaligus..

Minum semua berperingkat..satu demi satu… boleh bajet masa dari pukul 7pagi-11pagi…


LUNCH(12tengahari-3ptg)

-Makan seperti biasa

-Elakkan makanan berminyak dan berlemak

-Banyakkan sayur2 dan ulam2an

-Cuba gantikan nasi dengan brown rice atau mee/kueytiaw/bihun

-Cuba gantikan minyak masak dgn olive oil

-Dalam tempoh berdiet, eloklah makan ayam bahagian dada sahaja.

-boleh makan ikan/ayam bakar,ikan stim

-enjoy makan. Jangan tak makan langsung... kalau takde tenaga camana nak bakar lemak???

-Lepas beberapa jam makan minum tea 400 ml

-cukupkan air masak

-boleh makan nasi.. tapi kurangkan kuantiti dan banyakkan lauk yea


kemudian sepanjang hari cuba habiskan lagi 1200 ml tea lagi...sebab dah minum 800 ml kan....

DINNER(sebelum pukul 8 malam)

-400 ml shake

Kalau boleh,elakkan mnum tea beberapa jam sebelum tidur. Sebab tea boleh buatkan anda susah sket nak tidur sebab rasa cergas je. hihi

-ckupkan air masak


kesimpulan: 1 hari kena habiskan 2 liter tea minimum + 2 liter air masak.... waktu minum tea dan air masak ikut kesesuaian diri sendiri....

janji completekan task anda....

So setiap hari… breakfast,lunch dan dinner(2 kali shake + 1 kali makan seperti biasa) memang tak boleh skip satu pun. Mesti lengkap.. kalau masa tak mengizinkan...


boleh juga wat camni:

Breakfast=makan seperti biasa

Lunch=shake

Dinner=shake

Atau

Breakfast=shake

Lunch=shake

Dinner=makan seperti biasa (tapi klau leh elakkan cara nie coz malam metabolism kita rendah… )

So

Setiap hari…

2 kali shake, 1 kali makan seperti biasa dan minimum minum tea 2liter sehari….lagi banyak mnum tea agy bagus… sebab 400 ml tea=20 min senam robik

Air masak wajib minum minimum 2 liter sehari..lagi banyak lagilaaaaaa bagus

Air sangat2 penting yea. Sebab senang rai ckp mcmni..

Lagi banyak anda minum air… lagi cepat anda turun berat badan…

Tak kisahla kalau asyik terpaksa ke toilet…

Then anda akan Nampak air kencing andaaa akan bertukar menjadi sejernih2nya…

Bagusla kalau kencing anda bersih…air sgt2 penting untuk flush semua sisa toksik anda dan lemak yg telah terbakar…

1-2 minggu pertama…

Rai mengaku akan rasa agak menyiksakan…

Tapi anda kena faham.badan anda dah biasa makan banyak… jadi skrg badan anda sedang adapt dengan environment baru… jadi kuatkan semangat…. Fikirkan nak kurus!!!!! Dan fikirkan juga duit anda!!!!! Buat betul2…insyallah dalam masa 1-2 bulan anda mmg akan Nampak perubahannya…. Tiada benda yg kita nak… senang nak buat dan kita kena berkorban!!!!!!!!


CHECK!!!!!

pastikan satu hari ckup di bawah:

1)1 kali herbal aloe

2)2 kali shake

3)1 kali makan seperti biasa

4)2 liter tea

5)2 liter air masak

insyallah leh kurus dah pastu =)


P/s: mula2 minum tea mungkin anda akan pening sedikit... tapi takpe..

selepas seminggu insyallah akan ok semula



Berpuasa dengan Herbalife



Plan berpuasa dengan Herbalife


Mengapa Memilih Herbalife??

Kenapa pilih herbalife???

Tahukah anda bahawa... amalan diet yang drastik iaitu dengan memakan ubat, berat badan berupaya untuk turun dengan cepat. Sebenarnya berat yang hilang itu adalah berat air dan otot. Namun, selepas itu, ketika anda menjalankan pemakanan yang normal semula, berat anda akan mengalami pertambahan yang luar biasa dan sukar dikawal!!! KENAPA???

Ramai tidak sedar mereka mengamalkan diet yang salah sehingga terpaksa berlapar semata-mata mahu menurunkan berat badan. Apabila kurang makan (jumlah kalori kurang daripada yang diperlukan iaitu 1,200 kalori untuk wanita dan 1,800 kalori bagi lelaki), badan bertindak balas dengan mengambil protein daripada otot sebagai bekalan tenaga. Ini kerana rantaian protein lebih mudah dipecahkan bagi mendapat tenaga, sebaliknya lemak akan disimpan. Proses ini menyebabkan berat badan turun dengan cepat.

Apabila badan menggunakan protein daripada otot, bermakna kuantiti otot semakin sedikit. Ia bermakna metabolisme juga semakin rendah. Sedihnya, kadar metabolisme yang hilang ini tidak berganti. Anda kekal dengan kadar metabolisme rendah. Ini sebabnya apabila seseorang itu kembali kepada tabiat pemakanan asal, mereka mengalami masalah pertambahan berat badan.

"Tenaga yang tidak digunakan disimpan sebagai lemak. Lama kelamaan simpanan lemak dalam badan meningkat dan menyebabkan seseorang itu bertambah gemuk."

Jawapan kepada masalah anda adalah HERBALIFE SHAPEWORKS, iaitu satu program yang terbukti secara Saintifik dengan kajian oleh pakar terhebat di dunia, Selamat dan Semulajadi, Tanpa Kesan Sampingan, Tanpa Bersenam, Tanpa Berlapar, Efektif dan Mudah, dan Halal.


Mengapa Herbalife?

  1. Herbalife merupakan satu produk yang berteknologikan "Celular Nutrition" di mana sel badan akan dibekalkan dengan nutrisi yang lengkap dan seimbang. Teknlogi ini telah dihasilkan oleh pakar-pakar pemakanan yang termasyur dan teknologi ini telah di patenkan dan tiada produk lain yang menggunakan teknologi yang hebat ini.

  1. Syarikat telah berusia lebih 32 tahun. Dengan adanya produk-produk hebat, syarikat dapat kekal sehingga ke hari ini. Inilah buktinya kehebatan Herbalife.

  1. Disenaraikan dipapan utama Bursa saham New York.

  1. Mempunyai Medical advisory Board yang terbesar di dunia bagi memastikan produk adalah yang terbaik.

  1. Memiliki Makmal Molekul Nutrisi sendiri atas nama pengasas Herbalife sendiri, Mark Hughes Cellular & Molecular Nutrition Lab di Universiti of California, Los Angeles (UCLA)

  1. Beroperasi di 83 buah negara. Ini menunjukkan produknya sesuai untuk semua orang.
  1. Terdapat sebanyak 50 juta testimoni bertulis dari pelanggannya.

  1. Dan yang paling penting, PRODUK INI ADALAH HALAL dan mempunyai sijil IFANCA.

  1. Herbalife adalah penaja utama kepada L.A Galaxay. dan Lionel Messi adalah duta herbalife

10.Perempuan mengandung dan perempuan yang menyusukan anak juga boleh mengambil produk herbalife.. tanda nya selamat!!!!!!!!! Kalau produk pelangsing lain? BOLEH?? Tak boleh sama sekali…Dengan herbalife anda akan kurus firm, bukan kurus menggelebeh.. dan kuasa shapeworks nya sgt2 la effektif.. boleh bentukkan badan,pinggang dan muka juga!produk lain tidak ada shapeworks!

Mengenali Herbalife

First Of All...
Jom kita mengenali Produk2 Herbalife yea =)

1.Formula 1

2.Formula 3

3.Thermogenic tea 100 gm

4.Herbal Aloe


1 Month Complete Package
2 formula 1
1 formula 3
1 aloevera
1 tea 100gm








Antara Perisa Formula 1
Vanilla
chocolate
Cappucino
Strawberry
Tropical Fruit








Cara membancuh herbal aloe,shake dan tea HERBALIFE


Cara membancuh
Herbal Aloe Concentrate:



1. Sediakan 400 ml air masak dan aloevera




2. Tuangkan 3x penutup penuh pati aloevera ke dalam air



3. Kacau sebati dan minum


Cara2 membancuh Shake
di dalam shaker spring hijau:






1.Sediakan shaker(masukkan spring ke dasar shaker),
400 ml susu (pastikan rendah lemak) atau boleh juga menggunakan 400 ml air masak/400 ml air sejuk/400 ml air pada suhu bilik


2. Tuangkan 400 ml susu atau air masak/air sejuk/air pada suhu bilik ke dalam shaker


3. Dekat botol shaker ada senggat2.. pastikan 400 ml..





4.Masukkan 1/2 sudu besar Formula 3





5. Kemudian masukkan 2 sudu besar formula 1...
seperti gambar di atas.. rai campurkan... 1 sudu besar formula 1 choc + 1 sudu besar formula 1 vanilla
and boleh juga mencuba
strawberry-vanilla
choc-vanilla
strawberry-choc
cappucino-choc
cappucino-vanilla
ikut selera anda k...
janji 2 sudu besar formula 1 =)




2 sudu besar formula 1 + 1/2 sudu besar formula 3 + 400 ml susu rendah lemak/400 ml air masak/400 ml air sejuk



Tutup Ketat2



Ok..shake saja!!!! hahha. sampai goyang2 gambar daku tangkap



ok.. dah boleh minum... kalau nak lagi sedap.. sediakan awal.. then masuk dalam fridge... lagi sedap minum sejuk2


Cara menyediakan shake
kalau menggunakan shaker putih:



sama seperti di atas..cuma shaker putih tiada spring.























sedia diminum



Cara2 membancuh Tea herbalife:




Kalau nak buat tea sejuk:


1. Sediakan tea herbalife, sedikit air panas di dasar gelas, 400 ml air sejuk



2. Masukkan 1 sudu kecil tea ke dalam gelas





3. kacau sehingga larut dalam air panas....


4. Tuangkan 400 ml air sejuk



Cara menyediakan Tea panas/suam:

1. Masukkan 1 sudu kecil tea ke dalam cawan



2. Tambah kan 400 ml air panas/suam...sedia diminum


Cara menyediakan tea di dalam tumbler 2 liter herbalife:


Bancuh kan 2liter air masak/air suam + 5 sudu kecil tea
habiskan dalam masa sehari yea =)